Σχολικά • Είδη Γραφείου • Βιβλία • Παιχνίδια
5movies

5 οικογενειακές ταινίες που αγαπάμε

        Κανονικά αυτή την εποχή θα ετοιμάζαμε τις χρυσόκολλες, τις χρυσόσκονες, τις μπαλίτσες και τις καμπανούλες για τις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες μας και (οπωσδήποτε!) την εορταστική βιτρίνα μας.

        Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που μας κρατάνε σπίτι για να επιστρέψουμε υγιείς όμως μας δίνουν την ευκαιρία να θυμηθούμε και να ξαναδούμε οικογενειακώς πέντε από τις αγαπημένες μας ταινίες, βασισμένες (καθόλου τυχαία) στα ομότιτλα βιβλία.

Έτοιμοι;

1. Το Πολικό Εξπρές (2004)

Τι γίνεται όταν ένα παιδί που δεν πιστεύει στον Άγιο Βασίλη βλέπει έξω από το σπίτι του, που δεν είναι είναι κοντά σε σιδηρόδρομο, ένα τρένο με προορισμό τον Βόρειο Πόλο;

Η, πρωτοποριακή για την εποχή της, ταινία animation με τους χαρακτήρες βασισμένους στην όψη των ηθοποιών, καταφέρνει να φέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων και να συγκινήσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους!

2. Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2009)

Ίσως η παλαιότερη και διασημότερη ιστορία για το πνεύμα και την μαγεία των Χριστουγέννων στην εκδοχή του 2009 από τον Robert Zemeckis, δημιουργό του Πολικού εξπρές, με την ίδια τεχνική και πρωταγωνιστή τον Jim Carrey και καστ με ονόματα όπως Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright και Cary Elwes.

Christmas Carol

3. Ματίλντα (1996)

Μια πολύ πετυχημένη μεταφορά του μυθιστορήματος του Roald Dahl από τον Danny DeVito ως σκηνοθέτη αλλά και πατέρα της Ματίλντα. Μπορεί ένα μικρό κορίτσι να αλλάξει τον κόσμο γύρω της, να επηρεάσει τους αδιάφορους γονείς και την αυστηρή διευθύντρια με τη σκέψη;

4. Μόνος στο σπίτι (1990)

Η κλασική πλέον περιπέτεια του Μακόλεϊ Κάλκιν ως Κέβιν όταν μένει Χριστούγεννα μόνος στο σπίτι πιστεύοντας ότι εξαφάνισε την οικογένειά του με μια ευχή και έχοντας να αντιμετωπίσει δύο δύσμοιρους ληστές!

5. Τα Χρονικά της Νάρνια: Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα… (2005)

Τρία παιδιά και μια ντουλάπα – πύλη σε ένα μαγικό κόσμο με ζώα που μιλούν και μάγισσες, ιδανική συνταγή για μια μαγική εμπειρία! Η πρώτη μιας σειράς ταινιών βασισμένων στα, κλασικά πλέον, βιβλία του Βρετανού συγγραφέα Κλάιβ Στέιπλς Λιούις.
Όταν ξεκίνησε ο Β’ Παγκοσμίος Πολέμος, πολλοί γονείς έστειλαν τα παιδιά τους σε σπίτια εκτός Λονδίνου, εξαιτίας των βομβαρδισμών. Ο Λιούις φιλοξένησε τρία κορίτσια και τότε ξεκίνησε να γράφει την ιστορία, την οποία ολοκλήρωσε δέκα χρόνια αργότερα, το 1949.

Έχετε προτάσεις για να εμπλουτίσουμε τη λίστα μας; Τις περιμένουμε με χαρά.
Καλές προβολές!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Σύνδεση

Ευχαριστούμε !

Θα μας βρείτε στο email σας